Door: roos verhoef - January 01 -

Industriële inrichting op kantoor?

Steeds vaker gebruiken mensen industriële elementen in hun woning, om de inrichting stoerder of juist wat zakelijker te maken. Industriële elementen worden echter niet alleen in de werkkamer gebruikt, maar bijvoorbeeld ook in een woon- of slaapkamer. Het is zelfs zo dat steeds meer bedrijven voor een industriële inrichting op hun kantoor kiezen. Niet alleen past een industriële inrichting bij het zakelijke karakter van een kantoor, ook kan een industriële inrichting voor meer sfeer op de werkvloer. Een gezellige sfeer op de vloer kan de prestaties van medewerkers bevorderen, waardoor uw organisatie nog succesvoller wordt!

Verschillende industriële elementen

Industriële elementen kunt u op verschillende manieren in het interieur van uw kantoor verwerken. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van industriële stellingkasten om ordners te bewaren, de administratie in op te slaan, of als decoratie. Niet alleen zijn deze stellingkasten praktisch, ook kunnen ze de saaie uitstraling van een kale muur breken. Industriële stellingkasten worden in verschillende formaten en modellen aangeboden. Naast industriële stellingkasten zou u voor industriële lampen kunnen kiezen. De industriële lampen zijn niet alleen leuk voor uw kantoorpand zelf, maar ook voor in de kantine of bijvoorbeeld voor bij de receptie van uw organisatie. De industriële lampen zorgen voor een gezellige uitstraling op de werkvloer.

Online industriële lampen aanschaffen

Er zijn verschillende webwinkels die industriële lampen te koop aanbieden. Houd er echter rekening mee dat niet alle aanbieders van industriële lampen originele lampen aanbieden. Soms gaat het om namaakmodellen, die in Westerse fabrieken geproduceerd zijn. Hoewel deze lampen ook voor een betere sfeer kunnen zorgen, is er niets mooier dan de authentieke industriële lampen die uit Oost-Europa geïmporteerd worden.

De authentieke industriële lampen werden voorheen vaak in fabriekshallen en –gangen gebruikt. Na de komst van de tl-verlichting leek de industriële verlichting volledig te verdwijnen, totdat de industriële lampen door Westerse interieurstylisten werden opgemerkt.

Door: roos verhoef - January 01 -

De Back to School look is in de fashion wereld op dit moment een regelrechte trend. Zoals vaak gebeurd zet deze trend zich ook voort in het interieur design. Deze interieurstijl is gebaseerd op de oude schoollokalen. De oude schoollokalen kenmerken zich door het gebruik van veel hout en staal. Staal komt terug in de mooie grote industriële lampen en het hout komt voornamelijk terug bij de grote en ruwe tafels. De look brengt een nostalgisch gevoel naar boven, maar is tegelijkertijd ook modern, hip en trendy.

Voorbeelden waarop het back to school interieur is gebaseerd:

Wat heel erg goed bij deze stijl past zijn onze industriële tafels:

En deze tafels natuurlijk in combinatie met onze unieke industriële stoelen:

En natuurlijk niet te vergeten de mooie vintage accessoires om de look compleet te maken:

 

Ons assortiment wisselt continue. Houd het dus goed in de gaten als u op zoekt bent naar unieke items voor uw interieur. Uw kunt onze collectie bekijken in het Coelhouse in Warmenhuizen of in onze webshop.

Door: roos verhoef - January 01 -

We zagen ze al steeds meer in 2014 en ook in 2015 zijn ze een ware trend; stoere lampen met een industriële look. De uitgesproken verlichtingsbron is niet alleen een ideale sfeermaker maar tegelijkertijd een blikvanger in je interieur! Laat je inspireren en ontdek wat deze stoere lamp voor jouw interieur kan doen.

Lampen met een verhaal

De industriële lamp is ondanks zijn hippe en moderne imago al jaren bij ons. Tijdens de industriële revolutie werden ze al gebruik vanwege hun praktische functies. Tegenwoordig zijn ze allang niet meer te vinden in een industriële omgeving als fabrieken maar des te meer in het interieur.

industriele lamp
Industriele lamp
Industriele lamp

 

Zijn praktische functie heeft deze lamp niet verloren want het stoere design komt in vrijwel ieder modern interieur tot zijn recht. Door de verschillende metalen, grote schroeven en bouten heeft de lamp een stoere en robuuste uitstraling die een interieur net een beetje extra authenticiteit en sfeer geeft.

Industriele lampen
Industriele lamp
Industriele lampen

 

Bekijk onze gehele collectie industriële lampen hier en geef uw interieur sfeer met deze stoere blikvanger.

Door: roos verhoef - January 01 -

Van het woord hebben we allemaal wel eens gehoord en de link naar het interieur maken we ook… Maar wat betekent brocante nu echt en wat kan het voor uw interieur doen?

De betekenis

De naam brocante vindt haar oorsprong uit het Frans en betekent letterlijk vertaald: rommelmarkt, tweedehands of curiosa. Brocante artikelen vallen onder ‘oud’ maar zijn tegelijkertijd niet oud genoeg om de noemer ‘antiek’ te krijgen. Voor antiek moet het namelijk een bepaalde artistieke of culturele waarde hebben van minstens 100 jaar oud.

Doorleefd brocante

Brocante artikelen, meubels en accessoires kunnen bestaan uit allerlei verschillende materialen en hebben ieder een eigen geschiedenis. Brocante artikelen hebben vaak een doorleefd karakter. Zo kan het zijn dat de verf een beetje bladdert, er een scheurtje zichtbaar is of het hout niet volledig glad is geschuurd. Bij brocante worden deze oneffenheden juist bejubeld.

Brocante in uw interieur

Brocante is anno 2015 een erg populaire manier om een stijl te geven aan het interieur. Deze charmant, oud ogende stijl brengt een ongedwongen, nostalgisch en landelijke stijl in huis. De meubelen en accessoires brengen uw interieur een verhaal en zijn bovendien uniek. Door de verschillende verschijningen kunt u met behulp van brocante meubelen uw interieur volledig naar smaak inrichten: Ga bijvoorbeeld voor stoer met een robuuste hutkoffer of geef uw interieur een romantisch tintje met een pastelkleurige klok. Bekijk de brocante collectie van Coelhouse en geef uw interieur deze unieke stijl!

 

Loading...